2016. augusztus 3., szerda

Általános közölnivaló...

Ó, hello!

1 órája végeztem az újdonsült, vagyis számomra új kedvenc sorozatommal. The Flash. Mond nektek ez valamit? Nekem Barry Allent. Mégpedig Mr. Allen-nek nagy titka, és tragikus múltja van. Elmeséljem? Tudom, hogy akarjátok...

Miután átélte édesanyjának halálát és édesapjának igazságtalan elítélését, Joe West nyomozó és lánya Iris fogadta örökbe. Allenből egy kiváló de elég ügyetlen bűnügyi nyomozó vált a Central City Rendőrségen. A tragikus múltja miatti megszállottsága okán a társai kiközösítették. Megoldatlan ügyeken, paranormális jelenségeken, és különböző tudományos felfedezéseken dolgozott, hogy kiderítse, ki az anyja gyilkosa. Senki sem akart hinni Barry-nek, miszerint egy gömb alakú villám egy emberi arccal, szállta meg a házukat azon az éjszakán. Mindenáron beakarta bizonyítani igazát, hogy tisztázhassa apját. 14 évvel édesanyjának halálát követően, egy fejlett részecskegyorsító üzemzavarát követően - mikor éppen be akarták mutatni a központot - az egész belvárost elárasztotta egy ismeretlen anyagú sugárzás, egy komoly vihar közben. Barry épp a laborjában volt, mikor belecsapott a villám. 9 hónapos kóma után kelt fel és vette észre, hogy emberfeletti gyorsasággal rendelkezik. Dr. Harrison Wells, a kegyvesztett tervezője a részecskegyorsítónak, Allen sajátos képességét metahumánnak nevezte. Barry hamar felfedezte, hogy nem Ő az egyetlen aki azon az estén képességekre tett szert a sugárzás által. Megfogadta, hogy az adottsága által megvédi városát, Central Cityt a bűnözőktől és leszámol az erőszakkal. Néhány barátjával alkot egy csapatot a S.T.A.R. Labs-ben, akik együtt dolgoznak, és védik Barry titkát.
Ezzel a rövid kis bevezetéssel arra akarok kilyukadni, hogy a sorozat hatással volt rám. Létrehoztam egy blogot, persze azután, hogy megálmodtam és kidolgoztam a sztorit (még nincs kész, de alakulóban van a cselekményszál). Ez azonban nem minden. Fél éve volt utoljára Photoshop a kezemben. Jó, nem konkrétan a kezemben, de azóta nem használtam. Most, konkrétan két napja, "megalkottam" egy fejlécet, ami tetszik.
A blog címe Versenyfutás az idővel, csak a poén kedvéért. Flash simán lehagyja az időt. 
Ennyit tudtam összekaparni a történetről: Ariel Franklin, a fiatal tudós, aki mindenbe belekotnyeleskedik, sok időt tölt a laborban és azzal, hogy megtalálja szüleit, akik eltűntek egy bizonyos részecskegyorsító felrobbanása estéjén. Egyik este egy bárban köt ki, az egész testét átjárja az elektromosság, a kezébe nyomott alkoholtól fogalma sincs, hogy hol van, másnap pedig egy szomszédos városban ébred, de nem tudja hogy keveredett oda. A lányt az egyik legnagyobb és legnépesebb park közepén véresen, furcsán kitekeredett végtagokkal találja meg az egyik lakos, és sokkolva jelenti a látottakat a helyi kapitányságon. Kirendelnek a parkhoz két nyomozót és a helyszínelőt. Kiderül, hogy szokatlan átalakuláson megy keresztül. Napokra nyoma vész, majd visszatérve rájön, hogy ő maga akar rátalálni a válaszra.
Nekem elég sok kérdésem van a sztorival kapcsolatban. Még a kérdések sincsenek meg, nemhogy a válaszok. Igen, lehet ez csak egy fellángolás, de majd jön a harmadik évad, tehát újra erőre kapok. Ahol volt egyszer tűz, ott mindig lesz parázs, tudom, ez valami szerelmes-nyálas szöveg, de ide is illik. Haha. 2017-ben majd érkezik a prológus, meg a sok válasz a megfogalmazott kérdésekre. 

Üdvözlettel,
Dorina Mary

Nincsenek megjegyzések:

Olvasók

.